Acizii grași Omega-3 sunt un grup de compuși chimici care au proprietăți foarte bogate de promovare a sănătății pentru corpul uman. Acestea afectează sistemele nervos și cardiovascular, inclusiv toate cele mai importante organe din organism, cum ar fi creierul și inima. Din fericire, există multe surse bogate de acizi grași omega-3 în alimente, inclusiv: pește gras sau uleiuri vegetale.

Cu toate acestea, din diverse motive, organismul poate avea o nevoie mai mare de acești acizi care promovează sănătatea, iar apoi schimbările în obiceiurile alimentare pot fi insuficiente. În astfel de situații, cel mai sigur este să apelezi la suplimente alimentare valoroase care te vor ajuta să elimini rapid deficiențele și să readuci organismul la starea sa corectă etc. Dar de ce este atât de important și merită deloc? Merită să aruncați o privire asupra beneficiilor pentru sănătate ale acizilor grași omega-3 pentru a înțelege mai bine acest lucru.

Acizi grași Omega-3 – proprietăți

Acizii grași Omega-3 au multe proprietăți diferite care nu pot fi ignorate. Ele sunt foarte importante nu numai pentru inimă și creier, ci și pentru vedere și imunitatea generală a corpului. Merită să aruncați o privire asupra unora dintre cele mai de bază proprietăți ale lor pentru a le vedea singur.

  • Sprijin pentru sistemul nervos – acizii grași omega-3 sunt importanți pentru tot felul de procese de gândire, inclusiv cele legate de memorie. Mai mult, a fost demonstrat și efectul lor pozitiv asupra prevenirii bolii Alzheimer.
  • Prevenirea cancerului – acizii grași omega-3 stimulează sistemul imunitar nu numai împotriva bolilor comune. Ele pot reduce semnificativ riscul de cancer de prostată, cancer de colon și, la femei, cancer de sân.
  • Luptă împotriva colesterolului ridicat – ajută la scăderea nivelului de colesterol, dar numai a celui „rău” (asigurând totodată nivelul corect de colesterol bun).

Mai mult, ele ajută și la subțirea sângelui și, datorită acestui fapt, acizii grași omega-3 previn apariția tuturor tipurilor de embolii și cheaguri. Toate acestea înseamnă că merită să aveți grijă de nivelul corect de acizi grași omega-3 din dietă și, dacă este necesar, să ajungeți la suplimente valoroase bogate în acești compuși.

Cine este expus riscului de deficit de acizi grași omega-3?

Deși există multe alimente bogate în acizi grași omega-3, deficiența acestora este destul de comună. În principal din cauza obiceiurilor alimentare. Din ce în ce mai mulți oameni mănâncă alimente foarte procesate, în timp ce consumă puțin pește gras, care este cea mai bogată sursă de acizi grași omega-3. Cu toate acestea, produsele foarte procesate conțin așa-numitele grăsimile trans, care afectează negativ corpul uman.

Acesta este motivul pentru care suplimentele alimentare pe bază de acizi grași omega-3 devin din ce în ce mai populare și se vorbește atât de mult despre suplimentarea lor. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu numai aceste tipuri de compuși chimici nu sunt furnizați prin consumul de alimente foarte procesate. Prin urmare, merită să știți de unde puteți cumpăra suplimente alimentare valoroase.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *