În zilele noastre, tot mai mulți oameni trăiesc în stres, aleargă constant, trebuie să trăiască cu o cantitate insuficientă de somn etc. Aceasta este o imagine a vremurilor actuale, în care oamenii pur și simplu urmăresc constant ceva. Cu toate acestea, merită să ne amintim că în lume „nimic nu este gratuit”, iar acest stil de viață se plătește cu o sănătate bună a corpului. Stresul are un efect devastator asupra întregului organism uman, iar impactul său pe termen lung poate avea consecințe grave și poate duce la afecțiuni și boli numeroase și periculoase.

Acesta este motivul pentru care se vorbește atât de mult despre combaterea stresului, eliminarea factorilor de stres din viața cuiva etc. Cu toate acestea, de foarte multe ori este imposibil să o implementați imediat și tocmai în aceste tipuri de situații suplimentarea adaptogenă se poate dovedi de ajutor. Cu toate acestea, un mare exemplu în acest sens este ashwagandha. Ce merită să știi despre el și cum te ajută să faci față stresului?

Cum poate ashwagandha ajuta la combaterea stresului?

Pentru a răspunde la această întrebare, cel mai simplu mod este să te uiți la proprietățile ashwagandha. Withania sluggish sau ginseng indian, cum se mai numește, în rădăcina sa conține așa-numitul withanolide, care au proprietăți anticanceroase și bactericide. Cu toate acestea, faptul că ashwagandha are proprietăți adaptogene (permițând corpului să se adapteze la condițiile externe) se crede că se datorează componentelor rădăcinii ashwagandha, cum ar fi alcaloizii, fitosterolii și acizii fenolici.

Acestea afectează sistemul nervos al corpului uman, având un efect calmant. Mai mult, ashwagandha ajută la combaterea problemelor legate de adormire și chiar a depresiei și a nevrozei. De asemenea, este foarte important că este un antioxidant și astfel reduce stresul oxidativ, care duce la multe boli și afecțiuni. Toate aceste proprietăți corespund, printre altele: de ce ashwagandha este folosită din ce în ce mai binevoitor.

Cu toate acestea, merită să ne amintim să alegeți preparatele adecvate din sursele oficiale de distribuție. Acest lucru este important, printre altele: din preocupare pentru sănătatea și siguranța ta, pentru a fi sigur ce iei în corpul tău.

Combaterea stresului este una dintre numeroasele proprietăți ale ashwagandha

Popularitatea în creștere a ashwagandha nu se datorează doar efectului său pozitiv asupra combaterii stresului. Efectul salutului lent asupra sistemului nervos este mult mai mare deoarece îmbunătățește procesele de gândire, concentrarea și funcția generală a creierului. Cu toate acestea, merită să ne amintim și alte proprietăți importante. Ce?

  • Creste eficienta organismului;
  • Ajută la combaterea hipertensiunii arteriale și a diabetului;
  • În general, întărește sistemul imunitar.

Merită să ne amintim că este eficient în lupta împotriva depresiei și nevrozei, care sunt din ce în ce mai diagnosticate în societate. Toate acestea înseamnă că ashwagandha este folosită din ce în ce mai des. Cu toate acestea, atunci când începeți suplimentarea acesteia, merită să vă amintiți să obțineți o doză adecvată și puternică de ashwagandha pentru ca utilizarea sa să fie eficientă.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *