Suplimentele de proteine ​​sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai populare suplimente în rândul persoanelor active fizic. Aproape toată lumea a auzit despre suplimentarea cu proteine ​​în acest fel, chiar și persoanele care nu sunt direct implicate în sport. Merită să ne amintim, însă, că, datorită popularității suplimentelor proteice, acestea au multe variante diferite, nu numai în ceea ce privește aromele, ci și conținutul de proteine ​​sau tipul de proteine ​​folosit pentru a crea un supliment specific.

Cu toate acestea, fără îndoială, cea mai comună formă de proteine ​​este zerul, cele mai populare două forme fiind concentratul (WPC) și izolat (WPI). Prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă la care dintre aceste două tipuri de suplimente proteice este mai bună și cum diferă unele de altele.

WPI vs WPC – diferența de bază

Cea mai de bază diferență dintre izolatul de proteine ​​din zer și concentratul este conținutul de proteine ​​din suplimentul proteic. Este vizibil la prima vedere și tot ce trebuie să faci este să te uiți la informațiile de pe ambalajul balsamului sau din magazinul online din descrierea produsului. Se presupune că concentratul proteic din zer (WPC) conține cel puțin 60% proteine, dar cele mai bogate suplimente de acest tip pot conține până la 80% proteine. Cu toate acestea, izolatul proteic din zer (WPI) este, într-un fel, „următorul în linie”.

Valorile proteinelor pentru WPI variază de la 80% proteine ​​până la 90% proteine ​​în compoziția nutrițională. Totuși, vă rugăm să rețineți că există și suplimente proteice cu compoziții mai bogate în ambele cazuri. Acest lucru se datorează faptului că ambele tipuri de nutrienți se disting, printre altele, prin: pe baza metodei de obținere a proteinelor pentru supliment. Proteina pentru concentratul proteic din zer este produsă ca urmare a microfiltrării sau ultrafiltrarii, în timp ce în cazul WPI acest proces este și mai intens, datorită căruia puteți obține proteine ​​mai digerabile fără a interfera cu structura chimică a compusului și fără a pierde nimic. a proprietăților sale.

Izolatul proteic din zer este cel mai bun supliment proteic?

Ce supliment proteic este cel mai bun este o chestiune foarte subiectivă. Acest lucru se datorează faptului că diferitele tipuri de suplimente ar trebui adaptate unei situații specifice și ar trebui, de asemenea, să fie un răspuns la, de exemplu, deficiențele de nutrienți din dietă care rezultă din cererea crescută a organismului. Totuși, aceasta depinde, printre altele, de: pe tipul de activitate fizică, intensitatea acesteia, avansarea, dar și greutatea corporală și dieta în sine.

Cu toate acestea, se poate sublinia că, dacă scopul antrenamentului este de a construi masa musculară, merită să achiziționați un supliment proteic bogat în proteine, dar în acest sens izolatul proteic din zer are avantajul.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *