Pielea este un organ foarte important în corpul uman, care este adesea expus la multe afecțiuni. Una dintre funcțiile sale de bază este de a proteja organele interne, motiv pentru care este adesea expus la diverși factori nocivi. Pielea are si un caracter vizual, pentru ca mai ales in perioada sarbatorilor nimeni nu isi poate imagina acoperirea unor suprafete mari din ea din cauza vremii caniculare si, mai mult, nu este indicata din motive de sanatate.

Toate acestea înseamnă că merită să știți cum să vă asigurați că pielea rămâne naturală, frumoasă și sănătoasă pentru mulți ani. Funcționarea sa este influențată de o serie de vitamine și minerale care ar trebui să fie furnizate organismului în cantități adecvate, dar la fel de important este și colagenul – de care mulți oameni uită, conectându-l în primul rând cu articulațiile. Deci, cum vă puteți menține pielea sănătoasă cu colagen?

Efectul colagenului asupra pielii

Colagenul este proteina de bază care formează pielea. Din acest motiv, are un impact enorm asupra aspectului și stării sale generale. Mai mult, este un fel de liant între piele, cartilaj și oase și, deși organismul este capabil să-l producă singur, din cauza diferitelor boli, afecțiuni și îmbătrânire a organismului, nivelul de colagen începe să scadă. Acest lucru face ca merită să luați în considerare suplimentarea acesteia, dar de ce este atât de important?

  • Are un efect pozitiv asupra articulațiilor, datorită cărora acestea se pot mișca corect, fără durere;
  • Face vasele de sânge mai flexibile și are un efect pozitiv asupra circulației generale a sângelui;
  • Participă la procesele de fuziune osoasă și de vindecare a rănilor;
  • Per total, netezește pielea, asigurându-i tensiunea la nivelul corespunzător și adaugă elasticitate.

În plus, colagenul constituie aproximativ 30% din toate proteinele găsite în corpul uman. Acest lucru evidențiază doar cât de mare influență are, printre altele. pe piele. Toate acestea înseamnă că ar trebui să evitați deficiențele sale, care vor afecta negativ funcționarea generală a organismului. Colagenul nu este important doar pentru articulații și piele, ci și pentru păr și unghii.

Colagenul luat pe cale orală poate fi eficient?

Colagenul administrat pe cale orală poate fi eficient, în special pentru a face pielea fermă și elastică. Cu toate acestea, merită să alegeți compoziția adecvată a acestui tip de supliment, deoarece nu toate vor avea același tip de colagen. Acest lucru face ca merită să alegeți suplimente de colagen care conțin, de exemplu, hidrolizat al acestei proteine. Acest lucru este important datorită absorbției sale mai bune de către organism, ceea ce va face suplimentarea și mai eficientă.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *