În prezent, pe piață există o gamă largă de unturi de arahide sănătoase, care pot fi folosite în diverse tipuri de diete, în diverse scopuri de antrenament etc. Untul de arahide sănătos are o compoziție hrănitoare care este capabilă să hrănească pozitiv organismul. Desigur, cantitatea de calorii furnizată în acest fel poate fi încă destul de mare, dar totul depinde de cum și în ce cantități este luată.

Cel mai important, untul de arahide poate fi folosit eficient și pentru suplimente înainte de antrenament. Datorită compoziției valoroase a untului de arahide, îți poți hrăni corpul atât pentru antrenament, cât și pentru regenerarea corpului. Prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă asupra modului în care este posibil acest lucru și dacă este o metodă adecvată pentru regenerarea post-exercițiu.

Ce proprietăți are untul de arahide?

În acest caz, factorul cheie va fi ce nuci au fost folosite pentru untul de arahide specific. Acest lucru va afecta în mare măsură proprietățile produsului. Cu toate acestea, este posibil să prezentăm câteva caracteristici care sunt atribuite celei mai populare forme de nuci utilizate în untul de arahide. Mai mult, multe dintre aceste proprietăți pot fi atribuite și altor tipuri de paste de nuci. Arahidele se găsesc cel mai adesea în untul de arahide, deci ce proprietăți au?

  • O sursă de nutrienți valoroși – alunele conțin, printre altele: proteine, fibre, vitamina E și minerale sub formă de potasiu și magneziu. Acest lucru, la rândul său, va afecta caracteristicile ulterioare ale untului de arahide în sine.
  • Efect antioxidant – datorită vitaminei E, care este unul dintre captatorii radicalilor liberi responsabili pentru multe acțiuni și procese rele care apar în organism.
  • Efect pozitiv asupra funcției intestinale – această proprietate poate fi atribuită untului de arahide datorită fibrelor, care vor fi, de asemenea, responsabile pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Acestea sunt doar câteva dintre proprietățile untului de arahide făcut din arahide prăjite. Merită să ne amintim, însă, că se pot distinge și pastele de fistic sau de migdale, care vor avea și alte proprietăți de promovare a sănătății.

Este untul de arahide bun pentru regenerarea după antrenament?

Untul de arahide sănătos oferă organismului nutrienți valoroși care sunt foarte importanți într-o dietă echilibrată. Fiind o sursă bogată de carbohidrați și proteine, poate fi folosit și pentru suplimentarea după antrenament pentru a hrăni mușchii cu alimente. Untul de arahide poate fi consumat separat și poate fi combinat aproape liber cu pâine, napolitane de orez, omlete, clătite etc.

Acest lucru va asigura că organismul primește doza adecvată de nutrienți, astfel încât mușchii să se poată regenera chiar și după antrenament intens. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu va oferi aceleași rezultate ca suplimentele dedicate pentru regenerarea post-exercițiu și pentru completarea substanțelor spălate din organism cu transpirație.

Aceasta înseamnă că merită să acordați atenție dietei adecvate și, dacă este necesar, să ajungeți la suplimente dedicate pentru a maximiza efectele nu numai ale antrenamentului, ci și ale regenerării post-antrenament.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *