Multivitaminele sunt unul dintre cele mai populare suplimente alimentare. Îi poți întâlni aproape peste tot. Sunt disponibile nu doar în farmacii, ci și în magazine, benzinării, chioșcuri etc. Acest lucru a dus la faptul că mulți oameni pur și simplu abuzează de acest tip de preparate, care nu neapărat ajută întotdeauna și pot ajuta cu tot felul de simptome. pe care le tratează de obicei.trebuie folosite. Atingeți o multivitamine atunci când vă simțiți rău, aveți dureri de cap, aveți probleme cu oboseala, aveți o zi proastă etc.

Acest lucru se datorează comunității sale, dar merită să ne amintim că este puțin probabil ca acest tip de supliment să aducă rezultate adecvate. Acest lucru nu este pur și simplu utilizarea unei multivitamine pentru scopul său, deoarece acest tip de supliment este adesea ales în loc de vizita la medic – ceva de genul „voi lua o multivitamine și mă voi simți mai bine”. Deși aceasta este o abordare greșită în astfel de cazuri, aceasta nu înseamnă că multivitaminele nu merită folosite.

Multivitamine în sport – este aceasta abordarea corectă?

Merită să subliniem clar că multivitaminele nu vor furniza astfel de doze condensate din toate ingredientele pe care le conțin ca monopreparate ale unei anumite vitamine sau minerale. Aceasta înseamnă că, în funcție de boală, este mai bine să luați un supliment alimentar bogat, de exemplu, vitamina D sau magneziu, decât o multivitamine, care conține multe ingrediente, dar în doze mai mici (desigur). Deci, în ce situații merită să ajungeți la acest tip de suplimente alimentare? În principal în trei cazuri:

  • Când utilizarea este prescrisă de un medic;
  • După o boală, când organismului îi lipsesc mulți nutrienți diferiți;
  • Prin practicarea sportului.

În cazul primelor două situații, aici nu este loc de discuție. Medicul curant știe cel mai bine care este situația pacientului, așa că atunci când prescrie o multivitamină știe pur și simplu ce face. Totuși, în cazul sportivilor, aceștia au o cerere crescută de mulți nutrienți datorită, de exemplu, antrenamentelor regulate și pierderii de minerale împreună cu secreția de cantități mai mari de transpirație etc.

Care multivitamine este buna pentru un sportiv?

În primul rând, merită să rețineți că, în funcție de sportul pe care îl practicați, nevoile corpului dumneavoastră pot fi și ele diferite. Totul se datorează faptului că, de exemplu, diferite părți ale corpului sunt folosite în diferite discipline etc. Cu toate acestea, merită să alegeți preparate adecvate și dovedite din surse oficiale.

Este mai bine să alegeți un multivitamin sau un monopreparat?

Medicul vă va ajuta să răspundă la această întrebare, de exemplu, pe baza rezultatelor analizelor de sânge. Când organismului îi lipsesc 1 sau 2 nutrienți importanți în cantități mari, este mai bine să alegeți mono-preparate bogate sau un supliment alimentar care să conțină, de exemplu, ambele vitamine lipsă.

Cu toate acestea, dacă doriți să luați preparatul profilactic și rezultatele testelor sunt foarte bune, atunci un complex de vitamine și minerale va fi o soluție bună.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *