Dacă vă întrebați ce să utilizați pentru masa musculară după concentratul de proteine ​​​​din zer, probabil că ați întâlnit două opțiuni populare: izolat de proteine ​​​​din zer și hidrolizat de proteine ​​​​din zer. Ambele produse oferă beneficii musculare similare, dar diferă în multe privințe. În acest articol, vom compara izolatul de proteine ​​din zer și hidrolizatul de proteine ​​din zer și vom prezenta cele mai bune opțiuni pentru masa musculară după concentratul de proteine ​​din zer.

Izolat de proteine ​​din zer

Izolatul proteic din zer este un produs obținut prin purificarea ulterioară a concentratului proteic din zer. Acest proces elimină cea mai mare parte a lactozei, grăsimilor și a altor ingrediente nedorite, lăsând o proteină din zer foarte concentrată, cu o puritate de 90% sau mai mult. Prin urmare, izolatul proteic din zer este considerat cel mai pur și mai concentrat tip de proteină din zer disponibil pe piață.

Izolatul proteic din zer este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să crească masa musculară deoarece oferă proteine ​​rapid digerabile în doză mare. Proteina din zer este, de asemenea, bogată în aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA), care sunt cruciali pentru creșterea musculară. Cu toate acestea, merită să ne amintim că izolatul proteic din zer poate fi scump în comparație cu alte tipuri de proteine.

Hidrolizat de proteine ​​din zer

Hidrolizatul de proteine ​​din zer este produs prin digerarea proteinei din zer cu enzime, care descompune proteina în peptide și aminoacizi mai mici. Datorită acestui fapt, hidrolizatul proteic din zer este chiar mai ușor de digerat de către organism decât izolatul proteic din zer, ceea ce înseamnă că este absorbit și asimilat de organism mai repede. Hidrolizatul de proteine ​​din zer conține, de asemenea, mai puțină lactoză și grăsimi decât concentratul de proteine ​​din zer.

Hidrolizatul de proteine ​​din zer este adesea folosit de persoanele care au probleme cu digerarea proteinelor sau care doresc să reumple rapid rezervele de aminoacizi din mușchi după antrenament. Cu toate acestea, hidrolizatul de proteină din zer poate fi puțin mai scump decât izolatul de proteină din zer datorită procesului său de producție mai complicat.

Ce să folosiți pentru masa musculară după concentratul de proteine ​​din zer?

Concentratul de proteine ​​din zer, izolatul de proteine ​​din zer și hidrolizatul de proteine ​​​​din zer sunt adesea folosite pentru a crește masa musculară, dar mulți oameni se întreabă ce să folosească după un supliment de proteine? Nu trebuie neapărat să apelezi la o altă formă de proteină din zer. Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni:

  • Cazeina – este o proteină care este absorbită lent de organism. Aceasta este o soluție perfectă pentru persoanele care doresc să-și ofere organismului proteine ​​pentru mai mult timp, mai ales noaptea, când organismul are nevoie de aminoacizi pentru mai mult timp.
  • Proteina din soia – este bogată în aminoacizi precum arginina și glutamina, care sunt benefice pentru mușchi. De asemenea, este o alternativă excelentă pentru vegetarieni și vegani care nu mănâncă carne.
  • Albusul de ou – este una dintre cele mai bune surse de proteine ​​care este usor absorbita de organism. De asemenea, este o sursă excelentă de proteine ​​complete pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.
  • BCAA – este o abreviere de la „aminoacizi cu lanț ramificat”. Ele sunt cruciale pentru creșterea și regenerarea mușchilor, mai ales după antrenament intens. BCAA poate fi folosit ca supliment pentru a umple rezervele de aminoacizi musculare.
  • Creatina – este un ingredient care ajută la creșterea forței și a masei musculare prin creșterea nivelului de creatină fosfat în mușchi. Este unul dintre cele mai cercetate și eficiente suplimente de pe piață.

Rezumat

Izolatul de proteine ​​din zer și hidrolizatul de proteine ​​​​din zer sunt două produse populare care sunt folosite pentru a crește masa musculară. Ambele opțiuni oferă proteine ​​și aminoacizi digerabili rapid, dar diferă în multe feluri. Izolatul proteic din zer este considerat cel mai pur și mai concentrat tip de proteină din zer, în timp ce hidrolizatul este superior în ceea ce privește digestia și absorbția de către organism.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *