Oricine apreciază măcar puțin frumusețea naturii a văzut cu siguranță magnolii măcar o dată în viață. Copacii și arbuștii au flori frumoase care apar în mod natural în Asia de Est și America de Nord și de Sud. Interesant este că această plantă nu este valoroasă doar datorită esteticii sale. În medicamentele tradiționale din țări precum China, Japonia și Coreea, scoarța de magnolie este, de asemenea, folosită în scopuri de promovare a sănătății. Este folosit și astăzi acolo, iar compușii conținuti în scoarța de magnolie fac obiectul a numeroase studii științifice în întreaga lume.
Deși magnolia este un gen de plante și include aproape 250 de specii diferite, doar magnolia officinalis (de unde și numele) se poate lăuda cu o importanță atât de mare în categoria medicamentelor. Scoarța acestei plante este bogată în diferite tipuri de compuși, dintre care în prezent există aproximativ 250. Cu toate acestea, ponderea cea mai mare revine polifenolilor – honokiol și magnolol. Acești compuși au o importanță enormă pentru promovarea sănătății și despre care merită să aflați mai multe. Mai ales datorită faptului că extractul de scoarță de magnolie se găsește din ce în ce mai mult în diverse tipuri de suplimente alimentare, tot în Polonia.
Proprietățile de promovare a sănătății ale scoarței de magnolie
Scoarța de magnolie are o serie de proprietăți care, într-o măsură mai mare sau mai mică, afectează aproape întregul organism uman. Magnolia officinalis, datorită compoziției sale bogate în substanțe active, are proprietăți precum antibacteriene, antiinflamatoare, antitrombotice, antiateroscleroze, anticancerigene, antioxidante, protejează ficatul și celulele sistemului nervos. Mai mult, polifenolii menționați disponibili în scoarța magnoliei officinalis cresc producția de acid gama-aminobutiric de către organism în sinapse.
Lista lungă de proprietăți, nu? Cea mai bună parte este că nu se termină aici. De asemenea, se vorbește mult despre influența scoarței de magnolie asupra calității somnului și ușurarea adormii, ceea ce are, de asemenea, o mare importanță, printre altele. pentru sistemul imunitar al organismului. Interesant este că polifenolii, care constituie compoziția de bază a scoarței de magnolie, au și proprietăți care ne influențează psihicul deoarece au efecte antidepresive și anti-anxietate. Este dificil să găsești atât de multe proprietăți valoroase și de promovare a sănătății în multe alte surse naturale. Prin urmare, nu este surprinzător că suplimentele pentru stres și nervi vor conține adesea extract de scoarță de magnolie.
Cu ce boli poate ajuta scoarța de magnolie?
Scoarța de magnolie, datorită bogăției de substanțe naturale, are un efect relaxant asupra mușchilor tractului digestiv. Aceasta înseamnă că poate fi folosit pentru diferite tipuri de afecțiuni ale sistemului digestiv, de la simple flatulență la durere și flatulență. Mai mult, scoarța de magnolie poate fi folosită pentru a sprijini tratamentul diabetului zaharat, datorită stimulării absorbției de glucoză de către adipocite și reglând metabolismul grăsimilor și carbohidraților din organism.
Totuși, efectul asupra sistemului nervos și efectul general calmant al extractului de scoarță de magnolie îl fac să fie utilizat cu succes în afecțiuni precum depresia, anxietatea și nevroza vegetativă, sau insomnia, și chiar dacă femeile suferă de tulburări de dispoziție legate de menopauză. Datorită protecției celulelor sistemului nervos, scoarța de magnolie este folosită și în prevenirea bolilor neurodegenerative, precum boala Alzheimer.
Desigur, acestea sunt doar câteva exemple care arată cât de mult extract bun de scoarță de magnolie poate aduce organismului uman. În ciuda numeroaselor sale proprietăți de promovare a sănătății, nu trebuie să uităm că cel mai bine este întotdeauna să consultați orice supliment cu un medic. Numai în pasul următor ar trebui să alegem suplimente alimentare valoroase.