Din ce în ce mai multe persoane suferă de diverse tipuri de probleme de somn. Poate fi de lungimea potrivită, dar de proastă calitate, s-ar putea să aveți dificultăți în a adormi, sau problema poate fi în somn prea puțin. Deși această stare de fapt poate avea cauze complet diferite și este greu de spus fără alte informații care ar putea fi cauza, un lucru se poate spune. Ca societate, trăim din ce în ce mai repede și mai repede, iar acest lucru afectează organismul.

De foarte multe ori, somnul nostru suferă cel mai mult din cauza lipsei de timp. Nu refuzăm timpul pentru muncă, studiu sau petrecerea timpului liber, dar decidem să dormim mai puțin. Trebuie precizat clar că somnul este foarte important pentru organism și sănătatea acestuia, iar această abordare este pur și simplu inadecvată din punct de vedere medical. În plus, poate că problemele tale de somn pot avea o explicație simplă și pot fi ușor remediate. Melatonina poate fi cheia tuturor acestor lucruri. Adică, un hormon care este adesea numit hormonul somnului.

Melatonina și problemele de somn – care este legătura?

În primul rând, este de remarcat faptul că melatonina este un hormon care este produs de glanda pineală din creier. Este secretat în mod natural la amurg, motiv pentru care este adesea numit hormonul somnului. Acest lucru poate explica cel mai bine relația dintre somn și acest hormon. Acest lucru sugerează, de asemenea, că, dacă avem probleme cu somnul, este posibil să nu avem suficientă melatonină. Aceasta este o afirmație valabilă, dar care este cauza? Desi despre asta se vorbeste din ce in ce mai des, din pacate putini oameni sunt capabili sa urmeze recomandarile. Ce? Problemele cu producerea de melatonină sunt cauzate de efectele luminii albastre, care este generată de diferite tipuri de ecrane.

Calculatoare, televizoare, telefoane. Toate aceste dispozitive emit lumină albastră, care limitează producția de melatonină și, prin urmare, în ciuda oboselii, nu putem adormi. Cu toate acestea, chiar dacă facem acest lucru, somnul este pur și simplu de proastă calitate. Există vreo rețetă pentru asta? Se crede că creierul are nevoie de o pauză de aproximativ 2 ore de la lumina albastră, pentru ca melatonina să poată fi produsă în mod corespunzător. Aici apare cea mai mare problemă. Diverse tipuri de electronice ne însoțesc foarte des până la sfârșitul zilei, când punem jos, de exemplu, telefonul și ne culcăm.

Cu toate acestea, din multe motive, poate fi chiar imposibil să eliminați complet lumina albastră cu două ore înainte de a merge la culcare. Din fericire, suplimentele alimentare pentru somn, care conțin adesea melatonină, pot ajuta în astfel de cazuri. Datorită acestui lucru, îi poți crește artificial nivelul în timpul somnului, astfel încât să nu fie deranjat și să te trezești mai odihnit.

Există contraindicații pentru utilizarea melatoninei?

Ca și în cazul majorității preparatelor de diferite tipuri, ele nu pot fi abuzate. În general, este întotdeauna cel mai sigur să consultați suplimentarea cu un specialist care va determina necesitatea utilizării unui anumit preparat sau va indica pe cel mai potrivit. În caz contrar, atunci când un supliment alimentar este utilizat fără motive clare, în cazul melatoninei poate provoca nu numai somnolență excesivă, ci și greață, amețeli și dureri. Mai mult, melatonina poate reacționa și cu alte medicamente pe care le iei, ceea ce nu face decât să sublinieze importanța consultării unui medic.

Deși melatonina oferă multe beneficii diferite pentru sănătate și este, de asemenea, un antioxidant și inhibă impactul negativ al radicalilor liberi de oxigen asupra organismului, nu ar trebui să fie folosită în exces. Cel mai sigur este întotdeauna să consultați un medic și să utilizați numai preparate din surse oficiale de vânzare.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *