Spirulina este una dintre algele verde-albastru care crește în lacurile calde din Africa și America Latină. De asemenea, este crescută special acolo, deoarece cererea de spirulina este în creștere în toată lumea. Deși este cunoscut în primul rând pentru produse cosmetice și suplimente alimentare, mulți oameni, datorită compoziției sale prețioase (dovada, printre altele, de denumirea de „super-aliment”) și a costului redus, îl văd ca pe un obiectiv uriaș care poate rezolva unul dintre cele mai multe probleme dificile ale omenirii.

Este vorba despre foame, mai ales în părțile mai sărace ale lumii. Datorită costului relativ scăzut al spirulinei, precum și a multor proprietăți de promovare a sănătății și a unei compoziții valoroase și de umplere, este văzută ca o speranță pentru rezolvarea acestei probleme dificile și enorme. Toate acestea fac din spirulina un produs alimentar excepțional de interesant, care pur și simplu merită să fie cunoscut mai bine. Cu atât mai mult cu cât este folosit din ce în ce mai bine pe piața suplimentelor alimentare, și din motive întemeiate.

Spirulina în suplimente

Spirulina in sine are un gust usor intepator si nu este recomandat sa o consumi separat. Cu toate acestea, în prezent este folosit cu ardoare sub formă de diverse tipuri de cocktail-uri, precum și în produse precum batoanele energetice. Spirulina poate fi adăugată, de exemplu, la un smoothie de fructe sau un cocktail de legume nu numai pentru a adăuga valoare nutritivă, ci și pentru a le crește valoarea calorică. Acesta este un tratament popular în special în rândul persoanelor care duc un stil de viață activ, care se angajează în activitate fizică regulată sau pur și simplu îl numesc îngrijirea sănătății lor.

Interesant, se crede că spirulina nu are contraindicații pentru utilizarea sa și nu provoacă efecte secundare. Acest lucru a fost, de asemenea, important atunci când a venit cu ideea de a rezolva foamea în lume folosind spirulina. Mai mult, este folosit și în curele de detoxifiere și curățare corporală, ale căror efecte sunt pur și simplu susținute de spirulina. Totuși, nu se termină aici, deoarece spirulina are și proprietăți antioxidante. Detoxifierea și antioxidanții sunt o combinație care subliniază și mai mult valoarea spirulinei și, de asemenea, indică proprietățile sale ulterioare.

Proprietățile de promovare a sănătății ale spirulinei

Compoziția spirulinei este mai mult de jumătate (aproximativ 70%) proteine. Ce înseamnă? În primul rând, este un produs alimentar care este cea mai bogată sursă de proteine ​​care poate fi inclusă în dietă. Ca exemplu, luați în considerare orice produse din carne care, în funcție de originea cărnii, vor conține de până la 4 ori mai puține proteine ​​decât spirulina de aceeași greutate. Dar ce înseamnă asta? În primul rând, spirulina ca supliment alimentar este recomandată pentru utilizare de către vegani și vegetarieni, precum și în timpul dietelor de slăbire. Desigur, merită să spunem direct că spirulina conține până la 8 aminoacizi care nu sunt produși de corpul uman. Dar asta nu este sfârșitul.

Spirulina este, de asemenea, bogată în vitamine B, unde vitamina B1 este mai abundentă în spirulina decât în ​​legume și fructe, B2 este în unele cazuri de 20 de ori mai mare decât în ​​alte produse, iar vitamina B12 este de 2,5 ori mai abundentă decât în ​​ficatul de animale. sunt cea mai mare sursă a acestei vitamine în alimente. Interesant, spirulina este, de asemenea, o sursă excelentă de GLA – acid gama-linolenic. Afectează sistemul circulator prin reglarea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, prevenind astfel bolile de inimă.

Acestea sunt, desigur, doar exemple. Spirulina conține, de asemenea, bioflavonoide, multe minerale precum zinc, cupru, fier, mangan și alte vitamine B, cum ar fi vitamina C, A, D, E, K. Acest lucru nu face decât să scoată în evidență minunata compoziție a spirulinei și faptul că ea pur și simplu merită luat în considerare includerea acestuia în dieta ta pentru sănătatea ta. Cu toate acestea, dacă s-au constatat deficiențe ale unor substanțe nutritive, poate fi mai bine să alegeți un supliment alimentar specific care conține o doză mare dintr-o substanță.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *