Coenzima Q10 este o substanță care are un impact major asupra corpului uman. Deși majoritatea oamenilor îl vor asocia cu efectul asupra sistemului circulator, deoarece este disponibil în suplimente alimentare pentru inimă, precum și în medicamentele folosite pentru bolile acestui sistem, aceasta nu este singura sa utilizare. Impactul coenzimei Q10 asupra întregului organism este mult mai mare, totul datorită faptului că ubichinona (coenzima Q10 este denumirea comună) participă la producerea de energie în organism.

Acest lucru afectează și sistemul circulator, deoarece energia produsă de coenzima Q10 este necesară, printre altele, pentru: pentru buna functionare a inimii, dar si a muschilor scheletici. Cu toate acestea, acesta nu este sfârșitul proprietăților de promovare a sănătății ale coenzimei Q10. Merită să aflați mai multe despre el, mai ales datorită popularității sale ridicate. Este disponibil nu numai în suplimente alimentare pentru inimă, ci și în multe produse cosmetice diferite, în special creme antirid etc. Deci, ce face proprietățile sale atât de mari?

Proprietățile de promovare a sănătății ale coenzimei Q10 – pentru îngrijirea inimii și nu numai

Proprietățile coenzimei Q10 sunt acum mult mai cunoscute, iar beneficiile sale pentru sănătate o fac să fie folosită cu ardoare în diverse preparate. La început, merită cel puțin inițial să subliniem modul în care coenzima Q10 afectează alte părți ale corpului, nu doar sistemul circulator. Ubichinona poate fi utilizată pentru a trata multe boli și afecțiuni grave. Printre exemple se numără ateroscleroza, diabetul de tip II, boala parodontală, boala Parkinson și boala Alzheimer etc. Dar cum sunt posibile toate acestea în cazul ultimelor două boli? Totul se datorează faptului că coenzima Q10 este un antioxidant puternic.

Aceasta înseamnă că neutralizează radicalii liberi de oxigen care apar în organism, a căror acțiune este cauza multor alte boli și afecțiuni grave. De asemenea, sunt responsabili de procesele de îmbătrânire ale organismului. În cazul bolilor neurodegenerative (Parkinson și Alzheimer), acest lucru este important deoarece creierul este susceptibil la deteriorarea cauzată de efectele radicalilor liberi de oxigen. Ca urmare, crește producția multor alți compuși nocivi, care afectează negativ procesele de gândire, memoria, funcțiile cognitive etc. Coenzima Q10, ca antioxidant, poate, prin urmare, inhiba acest proces dăunător.

Efectul coenzimei Q10 asupra sistemului circulator și a inimii

Exemplele de mai sus sunt menite să vă facă conștienți de faptul că coenzima Q10 are o mulțime de proprietăți de promovare a sănătății care pur și simplu merită folosite, nu numai în cazul problemelor cu sistemul circulator. Cu toate acestea, din acest motiv este cel mai popular și, prin urmare, merită să subliniem pe scurt impactul său asupra acestei părți importante a corpului. Mai mult, după cum ați putut observa, coenzima Q10 are și un efect pozitiv asupra multor boli grave legate de sistemul circulator.

Aceasta include, de exemplu, insuficiența circulatorie, hipertensiunea arterială sau ateroscleroza. Cu toate acestea, ceea ce este deosebit de demn de remarcat este faptul că începerea tratamentului cu coenzima Q10 în decurs de 72 de ore de la un atac de cord și continuarea suplimentelor timp de un an reduce semnificativ riscul apariției altor probleme cardiace, nu doar a unui alt atac de cord. Acest lucru subliniază doar faptul că coenzima Q10 este o substanță care merită luată în considerare în suplimentare.

Vasile Munteanu

By Vasile Munteanu

Pasionat de sport, autor a numeroase articole despre dietă, suplimente și stil de viață sănătos.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *